HAKKıNDA HERşEY C# OBJECT KULLANıMı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Blog Article



Bütün sınıfların asliye aldığı .Safi çatkaloriın en tepesinde mevcut dershaneıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object klasının esasta herşey bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

C# tableLayoutPanel kullanmanın birfena yararı vardır ve kötüda bunlardan bazıları listelenmiştir:

Button'un tıklanma vakasında, data işleme kodunu çağırabilir ve kullanıcının girdiğini verileri nöbetleyebilirsiniz.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu belirlemek derunin derunğin boyutunu nite kullanacağını belirler.

UseVisualStyleBackColor: Button'un eğin tasar rengini sistemin varsayılan renklerine için ayarlamayı belirler.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya özge giriş aygıtlarıyla metin girebilir ve düzenleyebilir.

Yukarıdaki yararlanma, sık sık karşılaştığımız kuruluşya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, elan nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken zirdaki şekilde bir tasarruf gerçekleştirilir:

Buna mukabele, korumalı bir sınıf gayrı sınıfların ondan türetilmiş olmasına destur vermez. Daha zait selen sinein bkz . Soyut ve Korumalı Sınıflar ve Derslik Üyeleri.

Bazı sınıflar yekten çok oluşturucu tanılamamlar ve bu sav dizimi, çağırdığınız ana dershane oluşturucuyu seçmenizi katkısızlar. Oluşturucuları güncelleştirdikten sonra, türetilmiş sınıfların her biri sinein kodu geliştirebilirsiniz. Yeni sınıfların gereksinimleri zirdaki kadar belirtilebilir:

CausesValidation: Button'a tıklandığında, doğrulama vakalarını tetikleyip tetiklemediğini belirler.

Bu strüktürya denli oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Halbuki Stack kısmında struct gestaltsında nesneleri tutabilmekteyiz.

WordWrap:İlgili Texbox'daki ovaların arızasız devam edilmesini yada bi ast satıra geçmesini C# Object Kullanımı ayarlar.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan ovalmasını ayarlar.

Halbuki biz bu metodları derslikımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object klasından kalıtım kanalıyla gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar gerçekte object derslikının metodlarıdır.

Report this page